Ми очікуємо найсильніших економічних потрясінь з моменту Великої депресії, - МВФ

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що економічні наслідки від кризи, яку спричинив коронавірус, матимуть негативну динаміку щонайменше до наступного року, що стане найгіршим потрясінням для світу з часів Великої депресії

Про це під час всього відеозвернення повідомила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва.

"Уже зрозуміло, що світове економічне зростання у 2020 році буде негативним, і це ви побачите в економічному огляді МВФ, який вийде наступного тижня. Фактично ми очікуємо найсильніших економічних потрясінь з моменту Великої депресі", - повідомила Георгієва.

Георгієва наголосила, що наразі МВФ прогнозує падіння показника ВВП на душу населення для 170 країн світу, хоча ще декілька місяців тому прогнозували зростання цього показника для 160 країн.

За її словами, найбільше нова криза вдарила по країнах, що розвиваються. За розрахунками МВФ, з цих країн вивели близько $100 млрд іноземних інвестицій - це втричі більше, ніж за аналогічний період під час економічної кризи 2008-2009 років.

Директор-розпорядник МВФ також наголосила, що разом з цим, на протидію економічній кризі уряди країн світу спрямували вже близько $8 трлн.

Зазначимо, Велика депресія - це економічна криза, яка почалася у США, а згодом охопила більшість капіталістичних країн світу у 1929 році та тривала до кінця 1930-х років. За різними підрахунками, у цей час світовий ВВП скоротився на 15%, обсяги міжнародної торгівлі впали вдвічі, а безробітним став кожен четвертий американець (у деяких країнах безробіття зросло до 33%).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb