"Не відповідає дійсності": КМДА попередила про фейковий список адрес із нібито зараженими жителями

У Київській міській державній адміністрації заявили, що інформація про адреси будинків у Києві, де нібито виявлені хворі на коронавірус, не відповідає дійсності

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"У мережі час від часу поширюється неправдива інформація про киян, які захворіли на короновірус. Зокрема, нещодавно з’явилися списки адрес, де начебто живуть люди з підтвердженим діагнозом Covid-19. Зазначу, ця інформація не відповідає дійсності", - повідомив Поворозник.

Поворозник зазначив, що за зверненням міста правоохоронні органи перевіряють можливі джерела розповсюдження такої інформації.

"Нагадаю, у місті працює Моніторинговий центр з протидії поширення Covid-19, фахівці якого співпрацюють з групами ризику, наразі це понад 40 тисяч киян. Завдання центру – максимально попередити розповсюдження захворювання", - наголосив він.

Перший заступник голови КМДА підкреслив, що уся інформація про киян, які перебувають у базі Моніторингового центру, захищена та не потрапить у відкритий доступ.

"Закликаю не поширювати недостовірну інформацію. Усі дані щодо захворюваності на коронавірус, обмежувальні заходи, введені міською владою для протидії поширенню захворювання, розміщено на офіційному сайті КМДА. У нинішніх умовах ми маємо об'єднати зусилля у боротьбі з захворюванням, а не поширювати фейки", - наголосив Поворозник.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine