У Тернополі терориста "ЛНР" заочно засудили до 15 років

Тернопільський міськрайонний суд заочно засудив мешканця Донеччини до 15 років позбавлення волі за участь у терористичній організації "ЛНР"

Про це повідомляє прокуратура Тернопільщини.

Як встановило слідство, чоловік у 2014 році  вступив до лав терористичного формування "Призрак" та був нагороджений  відзнакою "За оборону Слов'янська". Після ліквідації комабата Мозгового бойовик перейшов до терористичної групи "Брянка СССР", де перебував на посаді "заступника командира 1 механізованої роти" з травня 2015 по травень 2017 року.

"Як один з лідерів терористичної групи, під прізвиськом "Заточка", здійснював організацію та керівництво іншими бойовиками, які чинили збройний спротив та вели бойові дії проти військовослужбовців ЗСУ та працівників правоохоронних органів, зокрема, на опорному пункті бойовиків з умовною назвою "Крест", розташованому на околиці Первомайська в Луганській області", - йдеться в повідомленні.

Суд визнав чоловіка винним, однак, оскільки він перебуває на окупованій території, його засуджено заочно до покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.