В разі неотримання кредиту МВФ українська державність може не перенести дефолту — Княжицький

В разі неотримання кредиту від Міжнародного валютного фонду українська державність може не перенести дефолту

Про це в ефірі "Прямого" заявив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький. 

"У нас економіка і виробництво почало падати завдяки "геніальній" політиці "слуг народу" і Володимира Зеленського ще до того, що відбулося (пандемія коронавірусу - ред.). А зараз економіка просто в жахливому піке. Ви бачите, скільки людей залишилися без роботи. Ми розуміємо, що не буде чим платити пенсії. Їх і так не було чим платити, ніхто не збирався проводити їхню індексацію. Єдиний спосіб їх заплатити, якщо ми оголосимо дефолт… влада, щоб виконати зобов’язання перед громадянами, почне просто друкувати гроші. За ці надруковані гроші, як нічого не будуть варті, в магазині ви все одно нічого не купите. Валюту придбати буде неможливо. І це приведе до економічної катастрофи. На жаль, така прикра картина буде, якщо ми не отримаємо цих коштів від МВФ", - сказав політик.

Княжицький додав, що автори правок до так званого "антиколомойського" закону не переймаються через можливий дефолт і економічну кризу, яка чекає Україну в разі неотримання кредиту МВФ.

"Людям, які ініціювали ці тисячі правок, в принципі, це все байдуже. Адже якщо вони заберуть назад ПриватБанк, інші банки, якщо ніхто не буде їх контролювати, їм не важливо, що Україна веде війну, що ми можемо постраждати… З їхньої точки зору можна взяти гроші в Росії, де теж жахлива економічна ситуація через ціну на нафту. Але Росія, вже помираючи, буде намагатися підкупити Україну та українських лідерів. Бачили, як це з Януковичем відбувалося. А можна і друкувати ці гроші. Одним словом, це дуже великий виклик для української державності, і не факт, що державність це зможе перенести", - зазначив депутат.