Як дотримуються на будмайданчиках умов карантину?

Колишні робітники одного з будівельних майданчиків заявлять про порушення умов карантину на місці будівництва

Двоє молодих людей на початку квітня влаштувалися на роботу на один з будівельних майданчиків столиці. Простими різноробочими з випробувальним терміном. Та згодом дізналися, що в одному з вагончиків на території будівництва проживають такі ж працівники з усіма ознаками захворювання на ГРВІ.

“Пропрацював десь 2 дні. Ну і пішли чутки що там 2 людини, які проживають у вагончиках на будівництві, і там же працюють, захворіли коронавірусом. Ми не можемо достовірно це знати, але кашель постійний, ну і видно вони потіють, у них задишка, тобто наявні всі симптоми”, - каже мешканець Київської області Сергій.


 

Хлопці кажуть, норм безпеки дотримуються не усі. Маски не у кожного. А в будівельників не вимагають ні медичних довідок, а ні пропонують перевірити своє здоров'я.

“Менше половини людей ходить у масках. Взагалі як такого правила усім ходити в масках нема. Кажуть повинні бути, але їх не роздають. Ні за які довідки, ніхто не запитує. Хворієш ти, чи не хворієш”, - розповідає ще один колишній працівник Андрій.


 

Громадські активісти та місцеві жителі заявляють — будівництво ведеться на території Державного історико-архітектурного заповідника “Стародавній Київ”. Зведення чергової багатоповерхівки на Подолі, кажуть, неминуче призведе до транспортного колапсу. Поруч - будівля загальноосвітньої школи БАЗИС, яка не може закінчити ремонт і відкрити двері для школярів через перепони забудовника. Щодня мешканці Воздвиженки фіксують на відео будівельні роботи і викладають докази в інтернет, аби привернути увагу місцевої влади. Проте забудовника не зупиняє ані відсутність документів на будівництво, ані карантинні обмеження у столиці, ані небезпека поширення коронавірусу у працівників на будівельному майданчику