Єврокомісія пропонує продовжити заборону на в'їзд до ЄС до 15 травня

Єврокомісія рекомендувала продовжити заборону на в'їзд до Євросоюзу з третіх країн до 15 травня в рамках боротьби з поширенням коронавірусу

Як йдеться в заяві Єврокомісії, для ефективної боротьби з коронавірусом необхідно більше 30 днів.

"Відповідне рішення кожна країна ЄС має право приймати сама. У той же час досвід показує, що такі заходи стають ефективними, якщо всі країни діють узгоджено на зовнішніх кордонах Євросоюзу", - відзначили в ЄК.

Як заявив віце-президент Єврокомісії Маргарітіс Шинас, незважаючи на перші обнадійливі ознаки стабілізації ситуації, "продовження обмеження на поїздки необхідно для зниження ризику подальшого поширення хвороби".

Читайте також: Європі не час послаблювати карантин, - ВООЗ

Попередня заборона на поїздки в ЄС для громадян третіх країн за рекомендацією Єврокомісії була прийнята в середині березня терміном на 30 днів усіма країнами ЄС, а також Швейцарією, Норвегією, Ліхтенштейном та Ісландією, що входять в так звану "зону ЄС+".

Обмеження не поширюються на медперсонал, дипломатів і громадян країн ЄС, які повертаються додому. Також виняток зробили для людей, які доїжджають на роботу через кордон, і тих, хто транспортує важливі товари.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine