ДБР повідомило про підозру в умисному вбивстві Тетяні Чорновол

Державне бюро розслідувань після обшуку повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві у результаті підпалу офісу "Партії регіонів" у 2014 році

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі ДБР повідомили про підозру народній депутатці України VIII скликання. Її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб", – йдеться в повідомленні.

10 квітня 2020 року слідчими ДБР проведено обшук за місцем проживання підозрюваної, під час якого вилучили речі, "які мають доказове значення для розслідування, предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї, патрони".

У бюро повідомили, що 18 лютого 2014 Чорновол керувала діями групи осіб і безпосередньо брала участь у підпалі будинку на вулиці Липській у центрі Києва, в якому розташовувався офіс однієї з політичних партій.

Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 р. народження, який перебував у приміщені партійного офісу.

За даними видання "Цензор", 66-річний Захаров загинув під час пожежі в офісі "Партії регіонів", задихнувшись чадним газом. 

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.