Можливе скупчення людей на богослужіннях: мер Франківська про карантинні обмеження на вихідні

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що через святкування Вербної неділі можливе велике скупчення людей на богослужіннях, тому розглядають обмежувальні заходи на вихідні

Про це Марцінків повідомив в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор",  передає Еспресо.TV.

"Насправді вчора на нараді міських голів з прем'єр-міністром було обговорено, що в західних областях, де найбільша кількість поширення коронавірусу, у нашій області найбільша кількість смертей, буде запроваджено заходи, у тому числі з суботи 13:00 до понеділка 6:00 обмеження роботи магазинів та інших закладів. Я думаю, що є велика турбота, що  в неділю ми святкуємо Шуткову неділю, тому можливе скупчення людей на богослужіннях. А також у суботу та неділю багато людей  виїжджає зі своїх домівок, адже їдуть відзначати. Тому очевидно, що такі заходи розглядаються", - заявив Марцінків.

Мер Франківська наголосив, що поки такі карантинні обмеження на вихідних обговорюються.

"Наразі таке рішення на 100% не ухвалено,  але до вечора очікуємо, що буде таке рішення ухвалено Облдержадміністрацією, Кабміном, що в деяких областях Західної України, де найбільше розповсюдження, ввести такі карантинні заходи. Поки такі карантинні заходи обговорюються. У тому числі обговорюється про закриття магазинів, у тому числі й продуктових. Очікуємо цього рішення, але ситуація непроста", - зауважив Марцінків. 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine