"Брудна технологія": Супрун звинуватила соціологів "Рейтингу" в брехні, маніпуляціях та дискредитації її імені

У новому соціологічному опитуванні, що проводить група "Рейтинг" у зв'язку з майбутніми виборами мера Львова, ексочільницю МОЗ Уляну Супрун вказали кандидатом від "Української Галицької партії"

Зміст

Про це екміністр охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила у Facebook.

Вона зазначила, що про опитування "Рейтингу" її повідомили небайдужі.

"В опитуванні моє ім’я згадується серед імен кандидатів на пост міського голови від Української Галицької Партії (УГП). Також, коли опитуваним пропонують назвати політичну силу, то в переліку партій лише у випадку УГП називають ще й моє прізвище", - наголосила Супрун.

"Представники “Рейтингу” повідомили, що опитування у Львові не буде публічним, і роблять його на замовлення приватного клієнта, дані про якого вони не можуть розголошувати. Мушу констатувати, що те, що роблять подібними опитуваннями, і реальна соціологія - мають мало спільного", - зазначила ексочільниця МОЗ.

"Використання відвертої брехні в соціологічних дослідженнях такими організаціями як “Рейтинг” є нічим іншим як брудною технологією", - заявила ексміністр.

В Українській Галицькій партії також відреагували на опитування "Рейтингу".

"Українська Галицька Партія не замовляла дослідження в агенції Рейтинг, про яке сьогодні написала Уляна Супрун", - заявили в партії.

В УГП додали, що пов'язують інтерес до партії стрімким зростанням рейтингу у 2020 році.

"Наразі ми не розглядаємо кандидатуру пані Уляни Супрун на кандидати в мери Львова від нашої партії, але залишаємось вдячними за її патріотизм, незламну позицію та спробу боротися з корупцією. Ми також направимо листа до агенції “Рейтинг” з проханням зазначити замовника опитування", - додали в УГП.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb