Світовий банк виділить Україні $150 млн на соцвиплати, - Мінсоцполітики

$100 млн направлять на поліпшення рівня соціального захисту загалом, а $50 млн - для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19

Про це на зустрічі у Києві домовилися представники уряду та Світового банку, передає прес-служба міністерства соціальної політики.

"Вже в травні цього року Україна отримає 50 мільйонів доларів для посилення соціальної підтримки населення під час заходів, спрямованих на подолання пандемії COVID-19. Ці кошти будуть направлені на виплати пенсіонерам, отримувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю. Також за рахунок  цих коштів на час карантину  буде підвищено розмір субсидії і знято обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу", - йдеться в повідомленні.

В міністерстві зазначили, що кошти надаються, як додаткове фінансування для проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року.

"Кошти надаються як додаткове фінансування для проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який  впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року. Кошти будуть перераховуватися до Державного бюджету України за умови забезпечення Урядом підвищення ефективності та адресності державної підтримки вразливих верств населення,  впровадження додаткових соціальних послуг та послуг з активації  для одержувачів соціальної допомоги з метою  подолання бідності", - додали в Мінсоцполітики.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb