На Балканах понад сім тис. хворих на коронавірус, середній показник смертності - 2,7%

Середній показник смертності від коронавірусу у країнах Балканського півострову становить 2,7%, кількість підтверджених випадків COVID-19 у всіх шести країнах - 7170, загальна кількість померлих - 196, згідно з офіційними даними за 9 квітня

Про це повідомляє Балканський оглядач.

Коефіцієнт смертності найвищий в регіоні екс-СФРЮ в Північній Македонії (4,5%). Тут було зареєстровано 663 особи, позитивні на коронавірус, і 30 людей померло від цієї хвороби.

У Боснії і Герцеговині - 857 випадків, підтверджених до цього часу та 35 смертей, рівень смертності - 4,1%.
Відсоток загиблих у порівнянні із загальною кількістю зареєстрованих випадків коронавірусу в Словенії становить 3,8%. Найближча до Італії країна офіційно зареєструвала 1124 заражених та 43 померлих.

У Сербії рівень смертності становить 2,3%. Тут найбільша кількість підтверджених випадків в регіоні - 2867 - та смертей - 66.

У Хорватії хворих на COVID-19 -1077, 20 людей померло.

Чорногорія має найнижчий рівень смертності в регіоні - 0,8% - ця країна була останньою країною в Європі, яка зареєструвала коронавірус. Кількість підтверджених випадків COVID-19 в цій державі становить 252, і до цього часу двоє пацієнтів померли.

Із десяти європейських країн із найвищим рівнем смертності від коронавірусу цілих сім зафіксували більше десяти відсотків смертей щодо кількості підтверджених випадків.

З країн регіону Західних Балкан до списку європейських країн із найвищим відсотком смертності від COVID-19 увійшла Албанія. В сумному рейтингу вона обіймає 10 місце зі 5,6%.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine