Пожежі поблизу ЧАЕС гасять 380 людей. Радіаційний фон у Києві та області в межах норми, - ДСНС

10 квітня 2020 року у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поряд з колишньою Чорнобильською АЕС, що на півночі Київщини, підрозділами Держслужби з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками лісової охорони продовжилося гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв

Там досі спостерігається горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками, розповідає Еспресо.TV із посиланням на пресслужбу ДСНС.

До гасіння пожеж залучено 379 людей та 100 одиниць техніки, з них від ДСНС 320 представників особового складу та 79 одиниць техніки (в тому числі 3 літака АН-32П та 2 вертольоти ДСНС, якими 9 квітня здійснено 67 скидів - 154 т води).

Читайте такожВіталій Портников: Пожежа це також діагноз

"Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (місто Київ - 0,012 мР/год, Київська область - в межах 0,011 мР/год). У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (місто Чорнобиль - 0,021 мР/год., на КДП Дитятки 0,01 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.)", - наголошують у ДСНС.

"В Чорнобильській зоні є окремі ділянки, де відмічається перевищення радіаційного фону. Це проходить там, де якраз вирує пожежа. Тому, при гасінні цієї пожежі, ми вимушені часто міняти особовий склад. Десь раз на добу", - пояснив очільник відомства Микола Чечоткін в етері одного з телеканалів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb