Римо-католики завтра святкуватимуть Великдень

У неділю, 12 квітня 2020 року, Римсько-католицька церква України спільно зі своїми одновірцями в цілому світі відзначатиме свято Воскресіння Христового або Великдень

О 13:00 за київським часом з Великоднім посланням звернеться Папи Франциска, розповідає Еспресо.TV з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України.

Це відбудеться після Святої Меси, яку він відслужить на катедральному престолі базиліки Святого Петра о 12:00.

Урочистості у Римі почалися ще учора, 10 квітня. В умовах пандемії коронавірусу й відповідного встановленого владою Італії жорсткого карантину вони відбувалися без участі вірян, наголошує Радіо Ватикан.

За словами єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едварда Кави, на Великдень головне - серце освячене, а не кошик. 

"Люди почали більше молитися, читати Святе Письмо, зосереджуватися на духовному вимірі свого життя, бо матеріальний світ завмер і більшість активностей, які забирали наш час, тепер відсутні (через епідемію й обмежувальні заходи - ред.). Наша релігійність тимчасово втратила сенс свого існування, адже ми не можемо брати участь у публічних богослужіннях і найбільшою проблемою багатьох буде неможливість освячення великоднього кошичка. Але це добрий час зрозуміти, що проблема не у тому, щоб мати освячений кошичок, а у тому чи освячене наше серце", - наводить слова єпископа католицький портал Credo.