Синоптик Наталка Діденко попередила про різке похолодання

З 14 квітня в Україні очікується різке похолодання, подекуди піде мокрий сніг

Про це синоптик Еспресо.TV. Наталка Діденко повідомила у facebook.

За її словами, негода прийде на передвеликодній тиждень.

"Лише понеділок встоїть перед фронтами та арктичним холодом - 13-го квітня ще буде сонячно й тепло, хіба що до західних областей вже наблизиться атмосферний фронт із дощами. А з вівторка – почнеться", - попередила Наталка Діденко.

Вона зазначила, що погода 12 квітня, на Вербну неділю, очікується сухою, переважно сонячною, з температурою повітря +11+16 градусів. Вітер із сьогоднішнього північно-західного, рвучкого і некомфортного, перейде завтра на південно-західний, до помірного і навіть слабкого.

У понеділок, 13 квітня, у більшості областей України відчутно потепліє, до +15+20 градусів. Але вітер знову стане сильним, проте ще південно-західного напрямку.

За словами Наталки Діденко похолодання розпочнеться 14-15-го квітня. Вітер перейде знову на північно-західний, північний, увірветься похолодання, швидкість вітру збільшиться, дощі подекуди переходитимуть у мокрий сніг. У другій половині наступного тижня трохи потепліє, проте не суттєво.

"І взагалі, за попередніми прогнозами, увесь тиждень перед Великоднем та й на саму Паску, особливого тепла марно чекати. Але враховуючи, що для більшості з нас вдома буде купа роботи, то будемо зігріватися прибиранням, порядкуванням, а ближче до четверга почнуться пектися паски і це тепло з духовок та пічок, разом із неймовірним запахом, точно зігріє", - написала Наталка Діденко.