Лікарка з Києва озвучила розміри зарплат на "швидкій"

Якщо не враховувати нещодавно обіцяне міністром охорони здоров'я Максимом Степановим підвищення розміру заробітньої плати, то до початку епідемії коронавірусу в Україні працівники невідкладної медичної допомоги міста Києва отримували щомісяця в середньому 8 тис., що за курсом Національного банку станом на 12 квітня 2020 року (27,20 грн за $1) дорівнює $295

Про це лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Оксана Сисак заявила в етері програми "Pro здоров'я" з Іриною Коваль, яка 11 квітня вийшла в етері Еспресо.TV.

"У лікаря, який тільки приходить з університету, з інтернатури, у нього ставка може бути 3 тис. грн ($111 - ред.), але завдяки тому що ми ще маємо надбавку за небезпеку на дорозі, то в середньому лікар, який працює від 5 до 10 років - ще є за стаж медичний, за не перервану роботу - то деякі вже 6 тис. грн ($221 - ред.) чистими отримують на руки, деякі - 8 тис. грн ($295 - ред.). Якщо до Дня медичного працівника можуть дадуть премію, це буває не так часто, то можна отримати і 9 тис.грн ($332 - ред.)", - розповіла вона.

"Але, в середньому зарплата - 8 тис. грн ($295 - ред.)", - наголосила лікарка.