Трамп оголосив першу в історії "велику катастрофу"

Через пандемію COVID-19 президент сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вперше в історії країни оголосив дію правового режиму загальнонаціонального лиха або дослівно "великої катастрофи" (major disaster)

У суботу, 11 квітня 2020 року, таке рішення було прийнято щодо штату Вайомінг. Це означає, що зараз така декларація існує у всіх 50 штатах, передає Еспресо.TV з посиланням на Fox News.

Це перший раз, коли президент оголошує "велику катастрофу" у всіх 50 штатах одночасно, зазначив заступник прессекретаря Білого дому Джуд Дір.

Наразі у США нараховується 519 453 підтверджених випадків захворення на коронавірус (станом на  11 квітня). Щонайменше 20 071 осіб загинуло.

При цьому кількість загиблих перевищує відповідний показник в Італії.

І ще п’ять днів тому жертв було вдвічі менше - близько 10 тис.

Окрім того, починаючи з 7 квітня 2020 року, Білий дім у спілкуванні з журналістами замість 43-річної Стефані Гришам, котра походила з багатодітної фермерьскої родини у Колорадо, представляє 31-річна уродженка міста Тампа (Флорида) Кейлі МакЕнані.

Гришам повернулася на свою попередню посаду й знову стала прессекретаркою першої леді Меланії Трамп.

Як зазначають оглядачі, причина перестановки - Гришам не впоралася з потоками критики на адресу президента з боку опозиційно налаштованих мерів й окремих губернаторів штатів, котрі невдоволені, як вони вважають, недостатньою допомогою від уряду у протидії епідемії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb