Труханова та Агафангела звинуватили в порушенні правил карантину. Нацполіція обіцяє перевірити

Поліція дасть правову оцінку діям міського голови Одеси Геннадія Труханова, митрополита Одеського та Ізмаїльського УПЦ Московського патріархату Агафангела й супроводжуючих їх осіб, які на День визволення Одеси від від військ гітлерівської коаліції прийшли на Алею слави, щоб покласти квіти до пам'ятника Невідомому матросу

Багато хто угледіли в цьому порушення введених Кабміном карантинних правил. Посадовець і священнослужителі з'явилися великою групою в парковій зоні, причому на Агафангелі не було маски. Крім того, митрополиту вже 81 рік, й, згідно з постановою КМУ, він повинен був самоізолюватись, розповідає Еспресо.TV з посиланням на одеську інтернетгазету Думская.net.

"Такі повідомлення (про правопорушення з боку мера і митрополита - ред.), дійсно, надходили. Вони зареєстровані в журналі єдиного обліку і перевіряються. Щодо правомірності дій учасників цих заходів можна буде говорити після ретельного вивчення всіх обставин", - заявив начальник Одеського ГУНП Олег Бех.

Читайте такожІсторія одного коронавірусу. Як в Одесі прогавили "нульового пацієнта"

Як зазначає видання, присутні на Алеї слави поліцейські давали суперечливі коментарі з приводу того, що сталося. Деякі офіцери навіть запевняли журналістів, що карантинні правила, введені Кабміном, не діють без затвердження їх місцевими комісіями з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. А в управлінні патрульної поліції Одеської області назвали парки "транзитними зонами": мовляв, гуляти в них не можна, а кудись йти - наприклад, до пам'ятника - можна.

Довідка

Порушення правил щодо карантину людей є адміністративним правопорушенням, передбаченим ст. 44-3 КУпАП.

Воно тягне за собою штраф у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис. грн), а якщо мова йде про посадових осіб, то тоді від двох до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів (34-170 тис. грн).

Відео від Одеської єпархії УПЦ МП

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine