Екс-помічниця Байдена звинуватила його у сексуальних домаганннях

Колишня помічниця екс-віце-президента США і ймовірного суперника Дональда Трампа на цьогорічних президентських перегонах - Джо Байдена - звинуватила його у сексуальних домаганнях

Зміст

Про це повідомляє АР.

"Колишня помічниця Джо Байдена звинувачує кандидата у президенти від демократів у сексуальному нападі на неї на початку 1990-х, коли він був сенатором. У передвиборчому штабі Байдена відкидають звинувачення", - йдеться у повідомленні.

У двох останніх інтерв'ю агентству АР Тара Ріде стверджувала, що напади відбулися навесні 1993 року у підвальному приміщенні офісної будівлі на Капітолійському пагорбі.

Раніше вона написала заяву у поліцію Вашингтона, в якій повідомила про те, що стала жертвою сексуальних домагань неназваної особи у 1993 році. Уже не вперше Ріде звинувачує колишнього віцепрезидента Байдена. Минулого року вона публічно звинуватила його у «неналежних дотиках», але не звинувачувала у сексуальних домаганнях.

Заступниця керівника кампанії Байдена та директор з питань комунікацій Кейт Біддінгфілд відкинула звинувачення та заявила, що колишній віцепрезидент "присвятив своє суспільне життя зміні культури та законів щодо насильства над жінками". "Що очевидно в цьому твердженні: це неправда. Цього абсолютно не відбувалося", - сказала вона.

Читайте також: Вибори у США: Байден істотно посилив перевагу над Трампом

Як зазначає агентство, обвинувачення Ріде були подані "в ключовий час для Байдена". Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Після виходу іншого претендента на пост кандидата від демократів Берні Сандерса з президентських перегонів Байдена називають найбільш імовірним переможцем праймеріз.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb