ФК "Ворскла" підтримує медиків Полтавщини у боротьбі з коронавірусом

Футбольний клуб "Ворскла", почесним президентом якого є бізнесмен і меценат Костянтин Жеваго — передав Полтавській обласній інфекційній лікарні 6 000 масок і стільки ж пар захисних рукавичок

Як зазначила головний лікар КП "Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня" Наталія Свириденко: "Що для нас дуже цінно і важливо — що тут не просто звичайні хірургічні маски. Це респіратори FFP3 з високим рівнем захисту. У цих респіраторах і масках можуть працювати навіть реаніматологи, не хвилюючись за своє здоров’я".

$2 500 000 — сума, в рамках якої генеральний партнер "Ворскли" — компанія FERREXPO — безстроково надаватиме допомогу медзакладам. Організацією роботи займається спеціально створений штаб – комунікує з керівниками лікарень і формує списки нагальних потреб: закупівлі обладнання, ліків та індивідуальних засобів захисту. 

"Для наших полтавців, для нашої Полтави — для того, щоб уберегти, запобігти, і щоб наші люди — жителі нашої Полтави — були збережені від цієї страшної хвороби. І допомогти нашій медицині у цей складний час", — президент ФК "Ворскла" Роман Черняк. 

Полтавський футбольний клуб уже не вперше допомагає обласній лікарні. У березні медики отримали першу партію спеціального обладнання — 2 медичні монітори та 4 інфузійні насоси. Пристрої також придбали за кошти генерального партнера "Ворскли" — FERREXPO, мажоритарним акціонером якої є Костянтин Жеваго.