Майже 1000 доларів: в Узбекистані штрафуватимуть за образи людей з коронавірусом

В Узбекистані ввели покарання за образу особи, яка перехворіла коронавірусом або перебуває на карантині, а також поширення персональних даних таких людей

Про це йдеться в офіційному Telegram-каналі Оперативного штабу при Кабінеті Міністрів Узбекистану, повідомляє узбецька служба Радіо Свобода.

Так, за посягання на честь і гідність колишнього пацієнта і особи, що перебуває на карантині, а також за поширення відомостей про особисте життя цієї категорії осіб встановлюється адміністративний штраф у розмірі до 9 мільйонів сумів (930 доларів).

За повторне вчинення протиправного вчинку винуватцю буде виписаний штраф в розмірі 22,3 мільйона сумів (2330 доларів) або до 300 годин обов'язкових громадських робіт або до 2 років виправних робіт.

Читайте також: У Туркменістані влада заборонила слово "коронавірус", людей у масках затримуватимуть

Якщо незаконне розголошення інформації про особисте життя громадянина призведе до серйозних наслідків, правопорушнику  загрожуватиме штраф у розмірі 44,6 млн сумів (4660 доларів) або до 360 годин обов'язкових громадських робіт або до 3 років обмеження волі або позбавлення волі.

За даними Міністерства охорони здоров'я Узбекистану, всього від коронавірусу вилікувалися 66 громадян. Нині всі вони проходять курс реабілітації після лікування.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine