Обіцяні доплати медикам не враховані, - Княжицький про відмову "Європейської Солідарності" голосувати за зміни до бюджету

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький зазначив, що партія не підтримала зміни до бюджету через великий дефіцит та відсутність механізмів його наповнення

Про це народний нардеп Микола Княжицький повідомив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Ми не підтримали нову пропозицію бюджету з дуже багатьох причин. Основна причина проста й логічна. Говорити про ймовірність виконання цього бюджету можна буде після того, коли ми будемо знати чим саме ми цей бюджет будемо наповнювати", - зазначив Княжицький.

За його словами, дефіцит у 300 млрд грн неможливо наповнити.

"Якби на час голосування ми знали б, що прийнятий банківський законопроєкт, якби на той час ми знали, що маємо хоч якусь гарантію підтримки України міжнародними організаціями, МВФ, ЄС - можна було б говорити, що цей бюджет реальний. У цьому випадку ми говоримо про ручне управління коштами без будь-якої прозорості, без будь-якого розуміння на що ці кошти йдуть і без будь-якої фактичної можливості виконання цього бюджету", - наголосив політик.

Він додав, що голосувати за такий проєкт для "Європейської Солідарності" є нелогічним і неправильним.

Княжицький зауважив, що уряд підняв кошти, які витрачаються на сферу культури, однак не набагато.

"Це не забезпечує потреби української культури, українських креативних індустрій. Ми не можемо підтримати уряд, який ставить культуру за ніщо", - сказав парламентарій.

"Як можна голосувати за бюджет, де обіцяні доплати медикам не враховуються? Ми сподівалися, що медикам підвищать зарплати, як обіцяли. На жаль, у цьому бюджеті нічого цього немає. Ми бачимо, що Україна заходить в абсолютно непрогнозовану економічну ситуацію. Ми бачимо, що вихід з цієї ситуації можливий лише в один спосіб: прийняття банківського законопроєкту, підписання угоди з МВФ, підписання угоди з іншими нашими партнерами. Зараз банківський законопроєкт навіть не обговорюють, коли його винесуть в зал", - відзначив нардеп.

"Тому цей бюджет, який називається фількіною грамотою, до якого ми будемо змушені повернутися буквально через пару місяців, бо виконати його неможливо, є лише черговою спробою "слуг народу" якось піти від відповідальності і врятувати себе на наступні декілька тижнів", - завершив Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb