"Ця експертиза дозволяє мене закрити в тюрму": Чорновол заявила, що її визнали психічно здоровою за результатами дослідження

Екснардеп і активістка Тетяна Чорновол заявила, що за результатами судово-психіатричної експертизи її визнали психічно здоровою

Про це Чорновол написала у Facebook.

"В моїй справі є висновки судово-психіатричної експертизи, що я психічно здорова. Так, я знаю, що таке емоції. Проте, для політика - це комплімент. Виживати в традиційному ареалі соціопатів, якою є політика, особинам з совістю і почуттями - це майже подвиг. І хоча ця експертиза також дозволяє мене закрити в тюрму, вона нарешті покладе край всім цим брудним інсинуаціям про моє психічне здоров'я", - написала Чорновол.

Читайте також: Я перша активістка, яку переслідують за Майдан, - Чорновол про обшук

Активістка зазначила, що експертизу проводили у справі, в якій їй закидали перешкоджання журналістській діяльності - через інцидент, коли вона вихопила телефон у представника партії проросійського блогера Анатолія Шарія.

Чорновол також припустила, що експертизу проводили саме для того, щоб у подальшому використати її результати у справі про події Революції Гідності, в якій активістку звинувачують в умисному вбивстві та ще за 7 кримінальними статтями.

"На психіатричну експертизу слідство мене відправило ще місяць тому в рамках іншої кримінальної справи, де потерпілий - шаріївський провокатор. Я думала, що це було з розряду морального катування. Адже не було підстав відправляти мене на експертизу: я військовозобовязана, офіцер-артилерист в резерві 54 бригади, здавала "кілограми" тестів в Університеті оборони і проходила психіатра у військкоматі. А виявилося, що ця експертиза слідству була потрібна для звинувачень мене за участь в Революції Гідності, бо там серйозні статті", - написала Чорновол.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb