В Україні не буде дефіциту хліба, - міністр економіки

Зростання цін на деякі продукти харчування через ажіотаж вдалося зупинити. Зараз ринок наповнений товарами, і дефіциту хліба не буде

Про це заявив міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, передає пресслужба міністерства.

"Зараз внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація стабільна і контрольована", - йдеться в повідомленні.

За словами Петрашка, два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку про граничні обсяги експорту пшениці. Міністр зазначив, що на той час, коли почне надходити зерно нового врожаю, буде 3 млн тонн пшениці. 

"Це в вдвічі більше, ніж в минулому році, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде", - підкреслив Петрашко.

Петрашко назвав три основні причини подорожчання продуктів, зокрема: 

1) сезонність, оскільки перед Великоднем традиційно зростають ціни на деякі продукти; 

2) девальвація гривні; 

3) спекулятивний елемент, над подоланням якої в міністерстві вже працюють, уточнив Петрашко.
Він зазначив, що ажіотажне зростання цін на певні товари вдалося зупинити. В останні 10 днів ціни не росли.

Петрашко уточнив, що в Мінекономіки працюють над недопущенням продовольчого дефіциту і стабілізацією цін на продукти першої необхідності і медичні вироби. Ведеться щоденний моніторинг цін і залучаються до діалогу виробники, дистриб'ютори та магазини.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine