Від коронавірусу в Києво-Печерській Лаврі помер ще один монах

У Києво-Печерській Лаврі підтвердили другий випадок смерті від коронавірусу в монастирі

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації та джерела серед депутатів-меценатів УПЦ МП у коментарі "Українській правді".

"За минулу добу двоє померлих. Це люди з Києво-Печерської лаври. Один – 73-річний, інший – 47-річний. Були госпіталізовані. Обоє перебували у важкому стані. Один був підключений до ЕКМО. Померли в лікарні", - йдеться у повідомлення.

За даними КМДА, 13 квітня з Києво-Печерської лаври госпіталізували ще 3 осіб. Таким чином у лікарні загалом перебували 12 осіб з лаври (разом з двома, які померли – ред.).

Джерела УП серед депутатів-меценатів УПЦ МП також повідомили, що у намісника лаври Павла діагностували коронавірус.

У Києво-Печерській лаврі повідомили УП, що не володіють інформацією ні про другу смерть, ні про коронавірус у намісника Павла. Чоловік, який підняв слухавку у лаврі, повідомив, що вони читали, що митрополита Павла госпіталізували з легкими симптомами, але з самим намісником не спілкувались, тому підтвердити чи спростувати цю інформацію не можуть.

Пізніше керуючий справами УПЦ МП, митрополит Антоній підтвердив "Українській правді" два випадки смерті серед монахів Києво-Печерської лаври.

Другий монах лаври, який помер, – це ієродиякон Наум. 

Обом померлим робили тести, утім чи виявили коронавірус, митрополиту невідомо.

"Там зафіксовано, що смерть від пневмонії, а що було причиною цієї пневмонії – я не знаю. В отця Нектарія там цілий пучок хвороб був, він у минулому році дуже був хворий, думали всі, що помре. А тепер робили шунтування серця, десь місяць тому, і це запалення легень було як наслідок тієї операції. Він саме так зліг у лікарню, що там було далі, у мене нема тих документів", - сказав митрополит Антоній.

Про наявність коронавірусу в намісника храму митрополита Павла Антонію теж невідомо. За його словами, намісника "госпіталізували, бо в нього діабет складний, і щоб було все під контролем".

На запитання, чи відкриватиметься обитель УМЦ МП для прихожан на Великдень митрополит сказав, що подивляться, як ще пройде цей тиждень, і не будуть загадувати.

Джерела УП у столичній владі повідомили, що стан митрополита Павла не важкий. Йому зробили ПЦР-тест, який підтвердив у служителя коронавірус.

В УПЦ також додали, що всі ченці пройшли медичне обстеження. Кілька людей вже перебувають на стаціонарному лікуванні у медзакладах Києва.

"Загальна кількість інфікованих коронавірусом уточнюється, оскільки всі обстеження проводяться державними медичними установами", - додали в пресслужбі УПЦ.

Зазначимо, що у зв'язку зі спалахом інфекції в Лаврі київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.