Якщо нормально пройдемо Великдень, з 10 травня можна буде говорити про послаблення карантину, - Садовий

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що можна говорити про послаблення карантину вже з 10 - 11 травня за умови, якщо в Україні нормально пройдуть Великодні свята та зменшиться кількість інфікувань COVID-19

Про це Садовий заявив в ефірі 24 каналу.

"Якщо ми в України нормально пройдемо період Великодня, і впродовж наступних 14 днів не буде нових інфікованих у великій кількості, тоді можливо вже з 10 – 11 травня можна буде говорити про послаблення карантину. Але це тільки залежить від нас з вами", - зауважив Садовий.

Мер Львова наголосив, що на Вербну неділю Львів показав хороший результат, і на такий же сподівається і на Великдень, адже всі храми були порожні і було найменше зауважень з боку поліції по всій Україні.

"У храмах людей не було, там були тільки священники. У 99% випадків площі перед храмами також були вільні від людей. Так, є випадки, де отці, можливо, не мали хорошої комунікації, і люди стояли на вулиці на відстані 2 метри один від одного. Це вже є вибір людини. Але як влада ми всіх закликаємо та наполягаємо – бути вдома. Тому що головне сьогодні – не заразитися і не бути джерелом проблеми для інших людей", - зазначив Садовий.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine