Безпілотники, просіки, відеокамери: Геращенко розповів про протидію лісовим пожежам

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Державному лісовому агенству та Адміністрації зони відчуження потрібно забезпечувати охорону лісу використовуючи сучасні технології

Про це Геращенко заявив під час брифінгу щодо стану пожеж в Чорнобильській зоні, передає Еспресо.TV

"Будуть зроблені висновки для того, щоб не було пожеж таких маштабів взагалі. Для цього Державне лісове агенство та Адміністрація зони відчуження повинні обезпечувати безпеку охорони лісу використанням сучасних технологій", - зазначив Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ наголосив, що треба використовувати безпілотники, щоб фіксувати факти загорання, а також відеокамери, аби фіксувати усі в'їзди та виїзди і притягати до відповідальності порушників.

"Через те, щоб були безпілотні апарати фіксували пожежонебезпечні факти загорання тоді, коли їх можна ліквідувати без особливих зусиль. Коли загорілись десятки чи сотні квадратних метрів, а не горить ліс гектарами. Це створення міліризованих смуг із піску та глини, це створення просік між лісовими масивами для того, щоб вогонь можна було легко локалізувати. Це використання відеокамер по периметру лісових масивів для того, щоб фіксувати усі в'їзди та виїзди і притягати до відповідальності, які будуть умисно чи неумисно порушувати правила поводження з вогнем і влаштовувати підпали лісів", - наголосив Геращенко.  

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb