Через карантин в Індії діамантова галузь світу зіштовхнулася з кризою

Карантин у зв’язку з пандемією в Індії спричинив до того, що трудові мігранти почали масово залишати підприємства зі шліфування діамантів та повертатися до своїх домівок - продажі дорогоцінних каменів різко пішли на спад

Про це пише Financial Times.

Видання вказує, в індійському місті Сурат здійснюється 90% всього різання та шліфування алмазів, однак через карантин майже 200 тис. робітників повернулися до рідних міст і сіл. Ювелірні компанії з усього світу очікують на припинення карантинних заходів у країні, адже без виробництва попиту на необроблені алмази не буде.

Через залежність від Індії імпорт та експорт алмазів впав, що змусило видобувні компанії знизити ціни на них. Крім того, карантин показав крихкість ланцюга постачань у галузі. Постачальникам довелося скасувати продажі алмазів у Південній Африці та Канаді, а роздрібні торговці зі всього світу змушені зачиняти магазини.

Якщо карантин триватиме й влітку, то не виключена низка банкрутств підприємств, що є частинами ланцюга поставок. Минулого місяця ціни на алмази впали у світі на 15%. 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine