"Хіба що підтримка злякає": Чорновол назвала слідчого суддю у її справі людиною Портнова

Екснардеп і активістка Тетяна Чорновол назвала слідчого суддю у кримінальному провадженні проти неї Сергія Вовка людиною Андрія Портнова - ексзаступника голови Адміністрації президента за часів Віктора Януковича

Про це Чорновол заявила у Facebook.

"Вовк суддя Портнова. Ви вірите, що не буде взяття під варту? Хіба що підтримка злякає", - написала Чорновол.

При цьому активістка оприлюднила підписаний суддею Вовком документ, у якому йдеться, що суд 14 квітня о 16:00 почне розгляд запобіжного заходу щодо неї у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: Я перша активістка, яку переслідують за Майдан, - Чорновол про обшук

Суддя Вовк відомий тим, що у 2012 році він засудив Юрія Луценка до 4 років ув'язнення за нібито незаконне святкування Дня міліції в палаці "Україна". Європарламент визнав вирок ухваленим за політичними мотивами.

Також у 2012 році Вовк був головуючим колегії суддів, яка засудила колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка до 5 років в'язниці за звинуваченням у зловживанні службовим становищем через підписання плану санації ДП "Феодосійський судномеханічний завод" у Криму. Європарламент визнав і цей вирок політичним.

У серпні 2019 року суддя Вовк задовольнив позов Портнова про захист честі та гідності, ухваливши стягнути з державного бюджету на користь Портнова майже 7 млн грн.

Також суддя Вовк обрав запобіжний захід для Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, ухваливши заарештувати їх.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb