У “Слузі народу” сказали, коли зможуть голосувати за “антиколомойський” закон

Верховна Рада може розглянути в другому читанні так званий “антиколомойський” законопроєкт в скороченому режимі вже після Великодніх свят

Про це перший заступник глави фракції Слуга народу Олександр Корнієнко сказав 13 квітня журналістам після засідання фракції політсили в Києві, передає НВ з посиланям Інтерфакс-Україна.

“Якщо ми приймемо в середу, післязавтра, зміни в регламент, а у нас є підозра, що їх заблокують постановою, як заблокували „землю“ (законопроєкт про ринок землі - ред). Нам потрібна буде тиждень, щоб розблокувати… Фактично після Пасхи ми зможемо розблокувати і підписати законопроект про регламент. Він увійде в дію і на наступному тижні після Пасхи або… на початку травня ми можемо переходити до скороченого розгляду законопроекту про банки”, - заявив він.

Корнієнко додав, що профільний комітет може розглядати поправки до законопроекту за більш ліберальною процедурою.

“Там можна йти по так званому „постатейному“ розгляду, коли розглядається кожна стаття і голосується незалежно від кількості поправок до неї, а всім ініціаторам поправок дається певний час [на аргументацію], наприклад по дві хвилини - фактично на кожну статтю йде година… За попередніми підрахунками, комітету з питань фінансової, податкової та митної політики приблизно сім робочих днів потрібно, щоб розглянути в постатейному режимі”, - зазначив він.

Нардеп підкреслив, що якщо Рада прийме зміни до регламенту, то в залі засідань «все буде швидко».

Заступниця голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук написала в Facebook, що в середу, 15 березня, буде скликано позачергове засідання Верховної Ради, на якому депутати розглянуть питання внесення змін до регламенту роботи парламенту з метою унеможливити “парламентський тероризм” - блокування прийняття рішення за допомогою подачі величезного числа правок.

“У середу зберемося ще раз і приймемо зміни до регламенту, які дозволять розглянути усі 16 000 правок до банківського закону, але так, щоб це не затягнулося на півроку. Тим часом комітет продовжить розглядати поправки до закону про банки. Після цього ми розглянемо його в сесійній залі”, - написала вона.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine