Уряд звільнив Кухту з посади заступника міністра економіки

Кабінет міністрів України звільнив заступників міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павла Кухту та Сергія Ніколайчука

Про це йдеться у відповідних постановах Кабміну.

Кухта та Ніколайчук стали заступниками міністра економіки за часів, коли відомство очолював Тимофій Милованов.

Павло Кухта був першим заступником міністра, а Сергій Ніколайчук відповідав за макроекономічне прогнозування у відомстві (до цього відповідав за макроекономічне прогнозування у Національному банку України).

Павло Кухта був в.о. міністра у Мінекономіки після того, як Тимофій Милованов відмовився від портфеля міністра в уряді Дениса Шмигаля. В.о. міністра він пробув з 10 по 17 березня до призначення нового міністра Петрашка.

Він зазначив, що сам написав заяву про відставку після звільнення попереднього міністра, згідно з вимогами законодавства.

"Звільнити Кухту Павла Андрійовича з посади першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України згідно з абзацом четвертим частини другої статті 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади». Звільнити Ніколайчука Сергія Анатолійовича з посади заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України", – йдеться в одній з постанов.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb