ФСБ стверджує, що затримала у Криму "українських шпигунів"

ФСБ Росії заявила, що затримала в окупованому Криму двох підозрюваних у шпигунстві на користь військової розвідки України

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Центр зв’язків з громадськістю ФСБ РФ.

"Федеральною службою безпеки РФ на території Республіки Крим припинено діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони України, спрямованої на організацію і вчинення диверсійно-терористичних актів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю, і вербування російських громадян", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мінування, підпали та робота на ФСБ в 4 областях: СБУ затримала банду терористів

Відзначається, що викрили двох людей, які нібито були завербовані "полковником Ахмедовим з підрозділу української військової розвідки в Херсоні".

Зокрема, затримали військовослужбовця Збройних сил Росії (жінку підозрюють у видачі в 2017-2018 роках представникам української військової розвідки довірених їй по службі відомостей, що становлять державну таємницю) та громадянина України (підозрюється в шпигунстві за завданням української спецслужби).

Читайте також: Держзрада та підготовка замаху на Осмаєва: контррозвідка викрила генерала СБУ, який працював на ФСБ

Повідомляється, що жінці обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки у неї є неповнолітні діти, а громадянина України помістили під варту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb