Голова Дніпропетровської ОДА закликав жителів на Великодніх вихідних не виходити з дому

У Дніпропетровській області з 13:00 суботи, 18 квітня до 6:00 понеділка, 20 квітня посилять карантин через пандемію коронавірусу. Голова ОДА Олександр Бондаренко закликав мешканців залишатися вдома, зокрема, не відвідувати магазини та відмовитися від поїздок

Про це голова ОДА Олександр Бондаренко заявив у своєму відеозверненню до мешканців області, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

"На Великодні свята посилюємо карантин – відповідне рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС. Такі заходи необхідні, аби уникнути скупчень людей і як наслідок – розповсюдження коронавірусної інфекції. Це особливо актуально зараз, адже за прогнозами Україна наближається до піку захворюваності. Подальший розвиток ситуації, зокрема, залежатиме і від поміркованої поведінки людей під час найближчих вихідних", – заявив Бондаренко. 

Голова Дніпропетровської ОДА закликав мешканців області з 13:00 суботи до 6:00 понеділка не виходити з дому.

"Не відкладайте закупи на вихідні, а зробіть їх заздалегідь. Під час святкових днів відмовтеся від поїздок та походів по магазинах. Залишайтеся вдома", – наголосив Бондаренко.  

Обласна комісія ТЕБ і НС зобов’язала органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини ввести додаткові протиепідемічні заходи цими вихідними – відповідно до законодавства. За дотриманням карантину у посиленому режимі слідкуватиме Нацполіція, порушників штрафуватимуть.

"Прошу мешканців регіону з розумінням поставитися до цих обмежень. Ще раз закликаю всіх: дотримуйтеся правил карантину. Цьогоріч дійсно маємо змінити традиції – замість обіду  у великій компанії залишитися вдома, замість походу до храму – подивитися службу онлайн", – наголосив очільник області. 

Зазначається, що на Дніпропетровщині наразі 74 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine