Хто б що не казав, але Портнов досить непоганий юрист, - очільник ДБР

Соколов назвав болючим питання про те, звідки у Портнова така поінформованість про внутрішні справи ДБР

Про це в.о. голови ДБР Олександр Соколов заявив в інтерв’ю Українській правді.

Соколов відповів на питання про вплив ексзаступника  керівника Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова на роботу Державного бюро розслідувань.

"Ну дивіться, насправді він же, хто б що не казав, досить непоганий юрист. Його юридична група існувала завжди, навіть коли він в 2014 році уїхав, а потім приїхав. Тому він свої позиції аргументує, і йде з позиції судів, пересудів", - сказав в.о. голови ДБР.

Соколов пояснив, чому працівники ДБР реагують на заяви Портнова.

"Наприклад, приходять від нього матеріали. Ми в ДБР не вбачаємо складу злочину. Через тиждень-два приходить рішення суду, що ми маємо в реєстр внести. А тепер закрити, не проводячи слідчих дій, ми не маємо повноважень. Ми прийшли, а тут вже було купа відкритих проваджень попередниками. Ми ж не можемо їх закрити, не провівши необхідні слідчі дії", - пояснив очільник ДБР.

Соколов назвав "болючим" питання про те, звідки у Портнова така поінформованість про всі справи ДБР.

"З чим ми зіткнулися, коли сюди потрапили – досить багато людей, скажімо так, "заохочувались" різними групами впливу, не знаю фінансово чи ні. Це робили для інформування в тому числі про ситуацію, яка тут всередині ДБР. І особливо талановиті могли доповідати і тим, і тим – одразу кільком сторонам", - зізнається Соколов.