На Сумщині вирішили не закривати сільськогосподарський ринок

У місті Тростянець Сумської області вирішили не закривати місцевий сільськогосподарський ринок

Відповідне рішення прийняте на черговому спільному засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та оперативного штабу з протидії розповсюдження вірусної інфекції COVID-19, яке провів голова Тростянецької ОТГ Юрій Бова, передає Укрінформ.

"Я не бачу правових підстав закривати сьогодні ринок. Завдання влади - створити зручні умови для людей, дати їм можливість у ці весняні дні придбати розсаду, саджанці плодових дерев за доступними цінами", - сказав Бова.

Попри наявність у керівництва міста листа від начальника Управління Держпродслужби в Тростянецькому районі Сергія Шаповала з рекомендацією щодо призупинення роботи ринку до 24 квітня 2020 року, члени комісії, які контролюють дотримання на ринку протиепідемічних заходів відзначали, що адміністрація ринку, його оператори й покупці в переважній більшості дотримуються карантинних правил. Свою позицію озвучили й юристи Тростянецькою міської ради.

В ході відкритого голосування, за призупинення роботи ринку у Тростянці проголосував 1 член комісії, 1 утримався, проти були 14.

На рішення щодо продовження роботи ринку в період карантину вплинув, зокрема, той факт, що він працює 4 дні на тиждень з 6-00 до 10-00 ранку й не перенасичений людьми.

Згідно з рішенням комісії, робота ринку у передсвяткові дні буде під посиленим контролем.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.