"Хтось повинен сісти": Кличко пообіцяв "довести до кінця" справу Поворозника та зажадав відкритого розслідування

Мер Києва Віталій Кличко закликав НАБУ розслідувати справу про свого заступника Миколу Поворозника, якого, за повідомленням ЗМІ, нібито взяли на хабарі 14 квітня

Про це столичний міський голова Віталій Кличко повідомив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Щодо того, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника ніби-то спіймали на хабарі та затримали.
Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії.Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, - краще тут не працювати", - заявив Кличко.

Читайте також: Першого заступника Кличка спіймали на хабарі у $125 тис., - ЗМІ

Столичний мер згадав про нульову толерантність до корупції та зазначив: "якщо чиновник винен – має відповідати за законом! Тут без варіантів. Я нікого не покривав і покривати не буду!"

Водночас він наголосив, що якщо це чиїсь маніпуляції та політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповісти ті, хто за цим стоїть.

"Я цю справу доведу до кінця! І вимагаю – аби не було політичної заангажованості правохоронців – відкритого і публічного розслідування цієї справи!" - підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також: "Заяви, що спіймали на хабарі, - брехня": заступник Кличка заявив про свій статус свідка та відсутність підозри

Він зауважив, що перший заступник голови КМДА - чиновник високого рангу, а отже, згідно законодавства,  – підслідний НАБУ.

"Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!" - завершив мер.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb