ДТЕК Ріната Ахметова продає Україні електроенергію дорожче, ніж Угорщині та Польщі, - Войціцька

Монополіст на ринку електоренергії компанія ДТЕК олігарха Ріната Ахметова продає українцям та українському бізнесу електроенергію за 30-35 євроцентів, у той же час Угорщині й Польщі — за ціною від 20 євроцентів за мегават

Про це заявила народна депутатка VIII скликання Вікторія Войціцька в програмі "Еспресо Капітал" з Андрієм Яніцьким на телеканалі Еспресо. 
 
"Дійсно, ми бачимо дуже неприємною тенденцію, коли в усьому світі знижується ціна на електроенергію, взагалі на енергоресурси. В Україні вона зростає. І я Вам хочу сказати що в порівнянні з середньою ціною лютого вона зросла взагалі за 37%", — резюмувала Войціцька. 
 
Політикиня також додала, що для населення ціна не змінилася. Вона залишається стабільною. Проте пересічні українці відчувають зростання цін на електроенергію, коли ростуть ціни на товари й послуги, які надає бізнес. 
 
Як констатувала екснардепка: "Будь-який виробник, будь-яке підприємство, коли отримує рахунки на електроенергію, відповідно збільшені, то перекладають це у ціну кінцевого товару і послуги». 
 
На жаль, Україні не вдалося створити конкуренцію на ринку енергоресурсів, тому ДТЕК лишається монополістом, який диктує свої правила. 
 
Вікторія Войціцька також додала, що незрозуміло, чому українцям електроенергія коштує дорожче, ніж та сама електроенергія, яку продає ДТЕК у європейські країни.