Коронавірус: Мінреінтеграції надало статистику по захворюваності на тимчасово окупованих територіях

На непідконтрольній Україною території Донбасу бойовики приховують смерті від COVID-19

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Станом на ранок 15 квітня окупаційні адміністрації визнали таку кількість інфікованих коронавірусом: у Криму - 34 особи (понад 2,7 тис. у різних режимах медичного нагляду), у Севастополі – 8 осіб (понад 1,3 тис. осіб у різних режимах медичного нагляду), в ОРДО – 22 особи (близько 9 тис. у різних режимах медичного нагляду), в ОРЛО – 16 осіб (близько 4 тис. у різних режимах медичного нагляду)", - йдеться у повідомленні.

Водночас там зазначили, що наявність летальних випадків як на Донбасі, так і в Криму, окупаційна влада заперечує.

"Однак, за наявними відомостями, вказана статистика не відповідає дійсності, рівень захворюваності вищий. Зокрема, летальні випадки з яскраво вираженою симптоматикою коронавірусу були зафіксовані на території ОРЛО ще у березні. 4 квітня від коронавірусу помер громадянин в Амвросіївській лікарні (територія ОРДО), однак цей факт приховується, уся медична документація вилучена", - переконують у Мінреінтеграції.

Там кажуть, що після розголосу в ЗМІ інформації про випадок в Амвросіївці бойовики вживають додаткових заходів для приховування правди.

"Лікарів змушують підписувати зобов’язання про нерозголошення інформації, фізично блокують у медичних закладах разом з інфікованими, як це, наприклад, сталося 11 квітня з Рудничною лікарнею в місті Макіївка та у клінічній лікарні №16 у місті Донецьк. В усіх летальних випадках з симптомами коронавірусу зазначаються інші причини смерті", - наголошують в уряді.