Нардеп-"слуга" Кравчук прокоментувала "правочний спам" та ідею про обмеження пропозицій парламентарів 5 правками

Народний депутат фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, що законопроєкт передбачає, що кожна фракція чи група зможе подавати по 5 правок, а позафракційні депутати - по одній

Про це Кравчук заявила у коментарі з-під стін ВР, передає Еспресо.TV.

Нардеп наголосила, що спеціальна процедура має бути, аби не було подачі тисячі правок.

"Це спеціальна процедура. У чому полягає її спеціальність? По-переше, її не можна застосувати ні до змін до Конституції, ні до великих законопроєктів, які кодифікують законодавство, тобто, до кодексів. Її можна застосувати, якщо є згода 226 депутатів на це застосування. Ми бачимо, що основна робота над доопрацюванням законопроєкту до другого читання буде на профільному комітеті. Профільний комітет складається з депутатів, які добре знають тему, мають експертів, і власне вони мають верішувати, які правки приймати, а які ні. Щоб не було такої диктатури комітетів, то будь-яку правку, яку прийняв комітет можна поставити на підтвердження потім в залі ВР і вона має набрати підтвердження 226 голосів. А що таке 226 голосів? Це фактично політична воля парламенту, який представляє народ, який на виборах цих депутатів обирав. Ця спеціальна процедура можливо буде використана один-два рази за всю каденцію ВР. Але принамі цей запобіжник має бути, щоб не було так, що людина подає 6 тис. правок і потім висуває свої вимоги, щоб ці правки зняти", - заявила Кравчук.

Кравчук також наголосила, що законопроєкт передбачає, що кожна фракція чи група зможе подавати по 5 правок, а позафракційні депутати - по одній.

"Ми вирішили таким чином. Зараз змінити цю норму неможливо, тому що термін на подачу правок до законопроєкту закінчився давно, нічого нового змінювати не можна. Але всередині ми домовилися з народними депутатами, що після прийняття цього законопроєкту саме до цієї норми буде внесена зміна. Кожен депутат, не залежно чи він позафракційний чи він входить до фракції буде мати право на поправку, поставити її на підтвердження. Мова йде про відхилені поправки, тобто, всі професійні рішення комітету вирішили, що їх там примають, то вони будуть прийняті. Якщо це відхилені, то там будуть певні обмеження, але коли буде застосована спеціальна процедура", - повідомила Кравчук. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb