"Очевидно, його вдарили по голові": Чорновол розповіла про загиблого в офісі Партії регіонів, у вбивстві якого її звинувачують

Екснардепка Тетяна Чорновол розповіла про своє бачення подій 18 лютого 2014 року в офісі Партії регіонів

Про це вона повідомила на брифінгу після засідання суду.

"Все, що я знаю про цю смерть, я знаю з матеріалів, які є в моєму клопотанні про запобіжний захід. Видно, що з справи про смерть Захарова то тут, то там витягнуті деякі матеріали. Я нічого не можу проаналізувати, бо я не була на місці події. Місце, де був знайдений загиблий Захаров, я там ніколи не була. Його не знала, судити про те, що сталось, можна судити лише по цих фактах, які є в ухвалі про запобіжний захід", - сказала Чорновол.

Вона заявила про наявність фактів, щоб вважати, що Захаров не та людина, яка тікала з палаючого офісу і він свідомо зайшов до офісу для виконання чогось після того, як майданівців там не було.

"В Інтернеті є відео, де пожежники гасять офіс ПР і загиблих там немає. Тіло знайдено біля входу, який був відкритий, коли там були майданівці. Я особисто займалась евакуацією працівників офісу ПР, захищала їх від самосуду майданівців. Всі вийшли", - заявила Чорновол.

На її думку, пан Захаров зайшов до офісу ПР, коли майданівців вже не було.

"Коли все було оточене Беркутом і тітушками. Судячи з експертизи, його смерть настала внаслідок отруєння чадним газом, але в нього також зафіксована забійна рана потилиці. Цілком очевидно, його вдарили по голові, він втратив свідомість і вже надихався газом", - підсумувала екснардепка.