Рішення суду необґрунтоване та незаконне, - адвокат Чорновол про домашній арешт

Адвокат екснардепки Тетяни Чорновол Ірина Кузіна прокоментувала рішення суду про домашній арешт

Про це Кузіна розповіла у програмі "Великий ефір Василя Зими", передає Еспресо.TV.

"Я вважаю це рішення незаконним, необґрунтованим. Треба розуміти, що кваліфікації за навмисне вбивство тут не повинно бути. Стаття 115 передбачає прямий помисел саме на позбавлення життя людини. Тут цього бути не може. Якщо щось і може бути, то тільки таке, що підпадає під дію спеціального закону, але в будь-якому випадку Тетяна Миколаївна заявляє про те, що жодного зв’язку між її діями, її участю у масових мирних акціях, протестах або не дуже мирних, але це вже інше, її дії не пов’язані зі смертю людини. Ми наголошуємо на тому, що є проблеми з автоматичним розподілом. Можливо, було втручання в цей розподіл або, як мінімум підбір суддів, враховуючи графік чергування", - сказала адвокат.

Вона зазначила, що терміни досудового розслідування закінчуються 24 квітня. Також Кузіна додала, що, можливо, слідчі повідомили особу про підозру не в тому кримінальному провадженні.

"І також незаконно зайшли у помешкання на обшук. В цілому підозра – необґрунтована. Спочатку засідання йшло, ніби процесуально правильно, але все ж було винесено таке рішення, яке було завчасно підготовлене, на мою думку", - додала Кузіна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.

  • Нагадаємо, 10 квітня екснардеп Тетяна Чорновол повідомила, що її будинок обшукують. До неї прийшли співробітники ДБР зі спецпризначенцями.
  • ДБР повідомило Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві.
  • Чорновол заявила, що їй закидають злочини за 8 кримінальними статтями та що за результатами судово-психіатричної експертизи її визнали психічно здоровою.
  • Чорновол назвала слідчого суддю у кримінальному провадженні проти неї Сергія Вовка людиною Андрія Портнова - ексзаступника голови Адміністрації президента за часів Віктора Януковича.
  • У Державному бюро розслідувань заперечують слова екснардепки Тетяни Чорновол про 8 кримінальних статей, які їй інкримінують.
  • Чорновол, якій повідомили про підозру у вбивстві під час пожежі в офісі "Партії регіонів", відмовили у відводі судді Печерського райсуду Сергія Вовка.
  • 16 квітня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід екснардепу Тетяні Чорновол у вигляді цілодобового домашнього арешту.
  • Чорновол опублікувала рішення Печерського райсуду Києва, де їй обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.