На Житомирщині під час горіння сухої трави вогонь перекинувся на село: знищено вісім будівель

Унаслідок займання сухої трави в Житомирській області вогонь перекинувся на село Новосілка, у результаті чого вогнем пошкоджено та знищено 8 будівель населеного пункту

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"16 квітня о 16:56 поблизу с. Новосілка Радомишльського району виникло загорання сухої трави та лісової підстилки з подальшим розповсюдженням вогню на будівлі та споруди с. Новосілка. Внаслідок пожежі вогнем знищено та пошкоджено 8 будівель, з них 3 житлові та 5 нежитлових відселених будинків. О 19 год. пожежу будинків ліквідовано та о 23:25 пожежу сухої трави та трав’яного настилу локалізовано (вогнем пройдено 80 га трав’яного настилу та 2 га лісового масиву)", - йдеться у повідомленні.

Ще одна будівля горіла напередодні на території Виступовицького лісництва – загорання сухої трави поширилося на адміністративну будівлю підприємства "Прикарпатзахідтранс". Пожежу, як повідомляє ДСНС, гасили п’ять годин, внаслідок неї ніхто не постраждав.

Станом на ранок 17 квітня ДСНС продовжує спільно з Державним агентством з управління зоною відчуження гасити пожежу на території Корогодського, Котовського, Дитятківського та Денисовецького лісництв. В цій екосистемі триває тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках, де пройшов вогонь, уточнюють рятувальники.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.