Святкування Великодня: біля храмів чергуватимуть 22 тис. правоохоронців, - голова Нацполіції

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що 22 тисячі поліцейських та нацгвардійців будуть чергувати під час Великодніх свят біля церков

Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко в ефірі одного із телеканалів, передає пресслужба МВС.

"У найближчі дні, у суботу та неділю, під час Великодніх богослужінь біля храмів будуть чергувати 22 тисячі поліцейських та гвардійців. Поліція біля храмів буде проводити роз’яснювальну роботу. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян – будемо вдаватися до більш жорстких заходів", - сказав Клименко.

Також він звернувся до всіх конфесій із проханням допомогти поліції під час свята утримати порядок.

А радник Авакова Юрій Тандіт заявив, що в самих храмах під час служби можуть бути лише церковники – максимум 10 людей. Прихожани зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини.

"За останні два тижні ми разом з головою Нацполіції провели три засідання з Всеукраїнською радою церков. Крім того, ми в постійному контакті зі священниками різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Пасхальні служби під час карантину. Під час богослужінь у церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу та допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход – по одній людині, якщо великий – по дві людини", - сказав Тандіт.

Він наголосив, що поліція не допустить скупчення людей біля церков.

"Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету Міністрів про недопущення розповсюдження на території України COVID-19, в разі скупчення людей біля храмів, буде діяти в декілька етапів. Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів", - зазначив Тандіт.

Раніше Клименко заявив, що поліція не буде виводити людей з церков.