Трамп представив план поетапного виходу США з карантину

Президент США Дональд Трамп розповів про те, як будуть поступово скасовувати обмеження, які були введені через епідемію коронавірусу нового типу COVID-19

Про це повідомляє CNN.

Президент зазначив, що губернатори штатів, де епідемія йде на спад можуть почати поетапне відновлення економічної діяльності вже з п'ятниці, 17 квітня.

На першому етапі Білий дім пропонує зберегти заходи щодо соціального дистанціювання. У громадських місцях людям необхідно буде знаходитися на максимальних відстанях один від одного та не збиратися в компанії більше десяти осіб.

Також громадянам США запропонують відмовитися від поїздок, які не є необхідними. На цьому етапі навчальні заклади залишаться закритими та збережеться заборона на відвідування літніх людей.

Читайте також: Трамп заявив, що США пройшли пік зростання захворюваності коронавірусом

На другому етапі відкриються навчальні заклади та буде дозволено збиратися групами до 50 осіб. Будуть також дозволені необов'язкові поїздки.

На третьому етапі скасують обмеження для вразливих груп населення при дотриманні норм соціального дистанціювання. Відновити роботу зможуть всі установи.

Окремо Дональд Трамп повідомив про відновлення спортивних заходів у США. Спочатку матчі проводитимуть при порожніх трибунах, потім почнуть пускати обмежена кількість людей і лише після усунення загрози коронавірусу стадіони заповняться повністю.

Такі ж етапи відновлення роботи передбачені й для місць громадського харчування.

Згідно з останніми даними, в США зафіксовано понад 650 тисяч випадків COVID-19, більше 32 тисяч людей померли, понад 53 тисяч успішно пройшли курс лікування.

У всьому світі число заражень коронавірусом перевищило 2,1 мільйона. Чверть людей успішно пройшли курс лікування, понад 140 тисяч померли.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine