У Британії почалися найбільші в світі випробування препаратів від коронавірусу

Наймасштабніше в світі випробування препаратів для лікування пацієнтів з коронавірусом COVID-19 проходить у Великій Британії

Про це повідомляє газета The Guardian.

Як наголошується в дослідженні "Відновлення" беруть участь більше 5 тис. пацієнтів у 165 лікарнях по всій Великобританії. Керує дослідженням професор Пітер Хорбі з Оксфордського університету.

Пацієнтам випадковим чином виділяється один з препаратів або плацебо. Кожен з препаратів досліджують на групі з 500-900 пацієнтів. Також медики досліджують протималярійний препарат гідроксихлорохін і антибіотик азитроміцин.

Також в даний час в дослідженні бере участь комбінація двох антиретровірусних препаратів, що використовуються при лікуванні ВІЛ - лопінавір-ритонавір. Ще один препарат, який планують включити в дослідження - засіб, використовуваний при ревматоїдному артриті, наприклад, тоцилизумаб.

Крім того, обговорюють дослідження лікування з використанням реконвалесцентної плазми, отриманої з крові людей, які вилікувалися від COVID-19 і виробили антитіла до вірусу.

Нагадаємо, корейські дослідники змогли визначити 38 антитіл, які здатні нейтралізувати коронавірус. Позитивні властивості цих антитіл можуть бути застосовані для лікування хворих.

Також повідомлялося, що Південна Корея має намір випустити препарат проти коронавірусу в 2021 році.

p>Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine