Забрудненість повітря в Києві 16 квітня була вища за норму в два-три рази, - голова Гідрометцентру

Забрудненість повітря в Києві 16 квітня вдень та вночі перевищувала допустиму норму у 2-3 рази

Про це повідомив голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу, передає Еспресо.TV.

Кульбіда зазначив, що Українським гідрометцентром разом з іншими гідрометеорологічними організаціями ведеться постійний моніторинг забруднення як на території Зони відчуження, так і по всій території України.

"Для цього у нас працюють 129 постів спостережень за забрудненням атмосферного повітря в різних містах. У Києві їх 16. І щоденно ми отримуємо свіжу інформацію на приладах, які є перевірені на методиках, які є затверджені. Таким чином, сумніватися в вірогідності інформації саме даних отриманих лабораторним шляхом не можна. Тому ми заявляємо наступне: протягом вчорашнього дня і ночі у місті Києві дійсно спостерігалось високе забруднення атмосферного повітря", - підкреслив він.

Дивіться також: Київ накрила пилова буря. ФОТОФАКТ

Голова Гідрометцентру додав, що найбільше забруднення було викликане твердими домішками, тобто, завислими речовинами.

"Перевищення гранично допустимих концентрацій по всій території міста становило від 2-х до 3-х разів. Така ситуація склалася, загалом, внаслідок значного посилення швидкості вітру до 20-22 м/с. Перенесення ерозії вітрової відкритих ґрунтів, розпаханих ґрунтів. Наступне явище, яке спостерігалось, - погіршення видимості, за рахунок того диму, який надходив разом з тією повітряною масою. Станом на сьогодні можна відмітити наступне, що крім пилу по інших інгредієнтах таких, як двооксид сірки, оксид вуглецю, двооксид азоту, формальдегід, концентрації забруднюючих речовин знаходяться в межах, які характерні для цього періоду року", - наголосив Кульбіда.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb