"Європейська солідарність" вимагає від уряду та РНБО зібратися на термінові засідання щодо надзвичайної екологічної ситуації через пожежі у Чорнобильській зоні відчуження

Партія "Європейська Солідарність" вимагає від Кабінету міністрів та Ради національної безпеки і оборони зібратися на термінові засідання і розглянути питання надзвичайної екологічної ситуації, яка склалася через пожежі у Чорнобильській зоні відчуження

Про це із посиланням на пресслужбу політсили передає Еспресо.TV.

"Уряд має негайно вжити заходи необхідні для захисту людей і подолання наслідків екологічної катастрофи, зокрема, у Київській та Житомирській областях та місті Києві, який за інформацією міжнародних моніторингових інституцій має найбрудніше повітря на планеті", - наголошується у заяві.

Партія "Європейська солідарність" також вимагає від київської влади й безпосередньо від мера міста Києва Віталія Кличка прозвітувати про ситуацію з порятунком парків столиці та про ті заходи, які мають бути вжиті для недопущення пожеж у лісо-парковій зоні Києва.

Читайте такожВижити попри усе. Як Росія використовує коронавірус і пожежі біля ЧАЕС у війні з Україною

"Ми обурені безпорадністю і бездіяльністю влади, яка неодноразово заявляла, що пожежі у зоні відчуження ліквідовані, але при цьому у Києві стоїть густий дим, а жителі скаржаться на запах гару, який відчувають у всіх куточках столиці і в області. Таке враження, що влада приклалася до кисневих подушок і дихає іншим повітрям, ніж звичайні люди", - зазначають у "Європейській солідарності".

"Ми вимагаємо від влади своєчасних та професійних дій. Кожнен день і навіть година зволікання - це втрачені здоров’я і навіть життя людей", - заявляють у партії.