У Флориді знову пускають на пляжі. Але ті, хто втратив близьких від Covid-19, вважають це божевіллям

Сотні людей ринули на місцеві пляжі Флориди, як тільки їх відкрили після трьох тижнів карантину, у зв'язку з пандемією коронавірусу

Коли поліція зняла огорожі при вході на пляжі, люди вітали їхні дії оплесками, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на українську службу Голоса Америки.

Флорида вважається 8-мим штатом за кількістю хворих на коронавірус у США. Тут зафіксовано 24 753 людини, у яких підтвердили COVID-19.

726 людей померли у штаті від цього вірусу.

Губернатора Флориди, республіканця Рона Десантиса, гостро критикували за повільну реакцію на спалах коронавірусу. Він оголосив про обов'язкове перебування мешканців вдома 1 квітня, через місяць після першого підтвердженого у штаті випадку COVID-19.

Тепер, на думку губернатора, деякі міста штату можуть відновити роботу пляжів і парків, якщо це зробити безпечно, із забезпеченням соціальної дистанції.

“Зробіть це правильно”, - сказав Десантис, уточнивши, що людям потрібне свіже повітря.

Засмагати на пляжі не дозволено. Заборонені також рушники та покривала, грилі, холодильники, пляжні крісла, а також приходити на пляж групами з десяти або більше людей.

До прикладу, на пляжі Джексонвіль губернатор дозволив відновити такі види діяльності:

прогулянки, рибалка, плавання, серфінг, догляд за тваринами.

Цей пляж працює з 6 до 11 ранку та з 5 до 8 вечора.

Разом з тим, далеко не усі дотримуються встановлених приписів.

Між тим, не всі мешканці - у захваті від ідеї відкриття пляжів.

Мешканка Джексонвіль Дебора Мелвін, яка втратила через коронавірус друзів та членів сім'ї, критикує рішення губернатора.

“Це справді божевільно погана ідея. Я боюся. Я боюся за себе. Люди повинні користуватись здоровим глуздом”, - сказала жінка місцевим журналістам.

Інша мешканка Джексонвіля Аманда Кампос задоволена можливістю прогулятись на пляжі: “Це свіже повітря. Люди можуть вийти на прогулянку, нічого страшного. Ми не говоримо про відкриття клубів, це не закрите приміщення”.

Про відкриття пляжів оголосили в час, коли президент США Дональд Трамп заявив про намір відновити роботу економіки країни.