В передмісті Києва спіймали паліїв сухостою на мопедах без номерів

Ввечері у суботу, 18 квітня 2020 року, поліція Київщини затримала двох молодиків, які можуть бути причетними до підпалу сухостою на березі річки Ірпінь поблизу сіл Гатне та Білогородка Києво-Святошинського району

Їм загрожує до 153 тисяч гривен штрафу або до 5 років ув’язнення, передає Еспресо.TV.

"Як тільки поліцейські виявили в мережі інтернет відео, де двоє молодих людей на моторолерах без номерних знаків підпалили очерет на березі річки Ірпінь, відразу розпочали їх пошуки", - розповіли правоохоронці.

Працівники Києво-Святошинського відділу поліції оперативно встановили осіб, які були зафіксовані на відео. Двох порушників доправили до відділу поліції, де з ними працюють слідчі. Це - 28 та 29-річні жителі міста Ірпеня. Поліцейські вилучили їх транспортні засоби - моторолери, на яких вони пересувались.

Інформацію про підпал внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу.

Вирішується питання щодо оголошення підозри молодикам. 

Затриманню передувало розміщення у мережі відео, де перехожий виявив чоловіків поряд із місцем горіння сухої трави і кущів. При цьому молодики стояли й дивилися, як горить вогонь, а у відповідь на звинувачення заперечували, що це вони влаштували підпал. Обоє були на моторолерах без номерів державної реєстрації, один з них мав шолом.

Автор відео відразу почав викликати поліцію.

Патріотична спільнота Києва навіть оголосила грошову винагороду за їхнє упіймання розміром 10 тис. грн.

"Ці два чорта не схожі на простих сільських жлобів, а більше схожі на найманців бо: зовнішній вигляд, морозяться від камери, поводяться як мусора (спецслужби), після підпалу стояли і дивились шоб не погасло(пересвідчувались чи виконане завдання), палити той очерет їм не було смислу просто так", - коментував ситуацію ветеран АТО-ООС Андрій Медведько.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb