Російська імперія після Путіна зникне, бо силовики визнають лише його владу, - ексдепутат Держдуми РФ Яковенко

Основою режиму правління, встановленого в Російській Федерації за Володимира Путіна, є консенсус силових структур щодо нього

Таку думку журналіст, колишній депутат Держдуми Росії Ігор Яковенко висловив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла на Еспресо.TV.

"Путін ще тримається на панічному страху не громадян, а еліти. Еліта панічно боїться його. Поки що боїться", - заявив він.

При цьому Яковенко, за його словами, "дуже критично" оцінює попередні висновки низки експертів щодо міського голови Москви Сергія Собяніна як того, хто нібито здатен буде очолити Росію замість Путіна або після Путіна.

"Поки що, я думаю, основна маса силових структур до Собяніна ставиться досить відсторонено. Він все таки чужий для них. І ось тут я хочу сказати, як мені здається, досить істотну річ: я думаю, що Путін - це на сьогоднішній момент остання точка зборки, яка в змозі утримувати Російську імперію. Остання. Тому що після Путіна варіанту такого вселенського розвідного знайти буде дуже складно. Людину, яка буде, так би мовити, виступати в ролі третейського судді між Кадировим і силовиками федеральними. Ну, не можливо такого вигадати. Просто неможливо. І тому я думаю, що Путін - це останній ватажок цієї Імперії. Останній. Мені важко уявити собі, як у післяпутінській Росії збережеться Російська імперія. Я думаю, що щось на цій території буде існувати в інших кордонах", - виклав свою точку зору Ігор Яковенко.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb