Біланівський ГЗК Костянтина Жеваго надав допомогу Кременчуцькій лікарні в боротьбі з пандемією COVID-19

Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат, що входить у групу компаній Костянтина Жеваго FERREXPO, передав першу партію допомоги лікарні інтенсивного лікування "Кременчуцька"

Медики медичного закладу "Кременчуцька" отримали прилади для інфузійних розчинів, одноразові медичні ємкості та пробірки, шприци, голки. А також — засоби індивідуального захисту. 

"Ми передаємо першу партію. Це шприци, різні засоби для догляду за хворими, це 15 тисяч масок. Хочу наголосити ще раз — це лише перша партія", — зазначив генеральний директор Біланівського ГЗК Юрій Химич.

Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат та інші підприємства групи компаній FERREXPO Костянтина Жеваго постійно стежать за ситуацією з протидією поширенню коронавірусу в регіоні. Та оперативно реагують на запити медиків. 

Як зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов: "Загальна сума, на яку поставлено фактично цього обладнання — 21,5 мільйони гривень. І як анонсувала компанія FERREXPO — це лише початок, перший етап. Кошти фактично вже виділені. Вони вже є у наявності. Основна проблема — придбати те, що в нас у дефіциті. Як і у всьому світі".

FERREXPO Костянтина Жеваго безстроково надаватиме допомогу медзакладам у боротьбі з пандемією COVID-19 в межах загального бюджету — 2,5 мільйонів доларів США.